X Używamy plików cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, więcej informacji i instrukcje znajdziesz » tutaj «.

Numer: 22872
Przesłano:
Dział: Języki obce

Konkurs wiedzy o krajach anglojęzycznych dla klas 4-6 szkoły podstawowej

KONKURS WIEDZY O KRAJACH ANGLOJĘZYCZNYCH
DLA KLAS 4-6 SZKOŁY PODSTAWOWEJ

WYBIERZ I PODKREŚL JEDNĄ ODPOWIEDŹ:
1. Queen Elizabeth II has got four children. Their names are:
a. Philip, Anne, Charles, Edward
b. David, Philip, Anne, Edward
c. Charles, Edward, Andrew, Anne
d. Anne, William, Andrew, Edward
2. How old is Queen Elizabeth II?
a. 78
b. 79
c. Over 85
d. About 60
3. In Britain, primary school is from age:
a. 4 to 11
b. 5 to 12
c. 5 to 11
d. 6 to 12
4. The president of the USA lives in
a. New York
b. Washington D.C.
c. Los Angeles
d. Chicago
5. Cricket comes from
a. The UK
b. The USA
c. Ireland
d. Canada
6. For Christmas dinner people in Britain DON’T have:
a. Christmas pudding
b. Hot cross buns
c. Roast turkey
d. Vegetables
7. The symbol plant of Scotland is:
a. daffodil
b. thistle
c. red rose
d. shamrock.
8. The capital of Wales is:
a. New York
b. Belfast
c. Edinburgh
d. Cardiff
9. British people celebrate Halloween on
a. 31st November
b.31st October
c. 1st November
d. 1st October
10. On St. Partick’s Day in Ireland people wear
a. green
b. yellow
c. white
d. black
11. How many people live in London?
a. 5 million
b. 10 million
c. about 8 million
d. over 10 million
12.Which of these places is NOT in London?
a. Hyde Park
b. Tower
c. Windsor Castle
d. The Natural History Museum
13. Big Ben is a name of
a. the clock tower
b. the clock
c. the bell in the clock tower
d. the highest tower in London
14. What is the symbol plant of England?
a. Daffodil
b. Red rose
c. Thistle
d. Shamrock
15. Red is NOT present on
a. The British flag
b. The American flag
c. The Irish flag
d. The Canadian flag
16. The capital of Australia is
a. Canberra
b. Sydney
c. Ottawa
d. Melbourne
17. How many stars are there on the flag of The United States?
a. 47
b. 49
c. 51
d. 50
18. Guy Fawkes’s Night is on
a. 31st November
b. 31st October
c. 5th November
d. 1st November
19. The 4th of July is the Independence Day of
a. the UK
b. Ireland
c. Canada
d. the USA
20. Which country is the biggest?
a. The UK
b. The USA
c. Canada
d. Australia


GOOD LUCK


ANSWER KEY:

1.C
2.C
3.A
4.B
5.A
6.B
7.B
8.D
9.B
10.A
11.C
12.C
13.C
14.B
15.C
16.A
17.D
18.C
19.D
20.C

opracowała: Anna Sieradzka
Zduńska Wola, 15.03.2014

O nas | Reklama | Kontakt
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji, ogłoszeń oraz reklam.
Copyright © 2002-2019 Edux.pl
| Polityka prywatności | Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawa autorskie do publikacji posiadają autorzy tekstów.