X Używamy plików cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, więcej informacji i instrukcje znajdziesz » tutaj «.

»» ZDALNE NAUCZANIE. U nas znajdziesz i opublikujesz scenariusze ««
Numer: 43944
Przesłano:

Zadania tekstowe

Imię i nazwisko........................................

ROZWIĄZYWANIE PROSTYCH ZADAŃ TEKSTOWYCH

1.Jagoda kupiła 11 ciastek i 3 batoniki.
Ile smakołyków razem kupiła Jagoda ?

........................................

Odpowiedź: Jagoda kupiła razem ....... smakołyków.

2.Tata Olka miał 20 złotych. Kupił mapę Polski za 8 złotych.
Ile złotych zostało tacie Olka ?

........................................

Odpowiedź: Tacie Olka zostało ........ złotych.

3.W skrzynce jest 12 jabłek. Mama zużyła 6 jabłek do ciasta.
Ile jabłek zostało w skrzynce ?

........................................

Odpowiedź: W skrzynce zostało ........ jabłek.

4. Cukiernik miał w gablocie 9 serników. Przyniósł jeszcze 8 serników.
Ile serników jest teraz w gablocie ?

........................................

Odpowiedź: W gablocie jest teraz ........ serników.

Liczba punktów: .........../...........
Ocena: ..............

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Imię i nazwisko........................................

ROZWIĄZYWANIE ZŁOŻONYCH ZADAŃ TEKSTOWYCH

1. Agatka ma w swojej kolekcji 3 misie, 7 piesków i 2 żabki.
Ile maskotek ma Agatka w swojej kolekcji ?

........................................

Odpowiedź: Agatka ma w swojej kolekcji ....... maskotek.

2.W pudełku było 6 pączków z cukrem pudrem, 5 pączków z lukrem i 4 pączki z polewą czekoladową.
Ile pączków było razem w pudełku ?

........................................

Odpowiedź: W pudełku było razem ........ pączków.

3.W kiosku było 15 pocztówek. Najpierw sprzedano 5 pocztówek, a potem jeszcze 6.
Ile pocztówek zostało w kiosku ?

........................................

Odpowiedź: W kiosku zostały ........ pocztówki.

4. Na podwórku było 20 kur. Najpierw do kurnika weszło 8 kur, a potem weszły jeszcze 2.
Ile kur zostało na podwórku ?

........................................

Odpowiedź: Na podwórku zostało ........ kur.

Liczba punktów: .........../...........
Ocena: ..............

O nas | Reklama | Kontakt
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji, ogłoszeń oraz reklam.
Copyright © 2002-2020 Edux.pl
| Polityka prywatności | Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawa autorskie do publikacji posiadają autorzy tekstów.