X Używamy plików cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, więcej informacji i instrukcje znajdziesz » tutaj «.

Numer: 36278
Przesłano:
Dział: Języki obce

Brytyjska rodzina królewska - test konkursowy i klucz

KONKURS SZKOLNY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO
SPRAWDZAJĄCY WIEDZĘ NA TEMAT
BRYTYJSKIEJ RODZINY KRÓLEWSKIEJ
PT: „ THE ROYAL FAMILY”

Data: ........................................
Imię i nazwisko: ........................................
Klasa: ........................................

1. Choose the correct answer:

1.The son of Elizabeth II, Prince Charles, is the
Prince of:
a) Oxford
b) Wales
c) Scotland

2.The Prince of Cambridge, Wilhelm, is commonly called:
a) William
b) Charles
c) Andrew

3.This year (2018) Elizabeth II will celebrate/
celebrated ......... anniversary of her reign.
a) 40
b) 50
c) 65

4.The maiden surname of the tragically killed Diana is:
a) Spencer
b) Cornwell
c) Hills

5.Kate Middleton’s mother was:
a) a housemaid
b) a flight attendant
c) the owner of a restaurant

6.Who was called by the press “ The Dutchess of Pork”
due to her being overweight?
a) Sarah Ferguson
b) Kate Middleton
c) Camila Parker Bowles

7.Camila, the Princess of Cornwall, is a stepmother of
a) Princess Catherine
b) Prince Harry
c) Prince Charles

8.The Princesses of York are
d) Beatrice and Eugene
e) Alexandra and Elizabeth
f) Catherine and Eugene

9.After getting married to Prince William, Kate Middleton
became
a. the dutchess
b. the princess
c. the Queen

10.Whose naked photos have appeared in the press recently?
a. Princess Beatrice’s
b. Prince Charles’s
c. Prince Harry’s

11. In which year did Elizabeth I die?
a. 2012
b. 1990
c. 2002

12. Queen Elizabeth’s husband is:
a. The Duke of Edinburgh, Philip
b. The Duke of Gloucester, Richard
c. The Duke of Kent, Edward

13. Which member of the British royal family celebrates
his/her birthday twice a year?
a. Prince Charles
b. Prince Harry
c. The Queen

14. The Queen’s official birthday is on
a. 21st April
b. the second Saturday of April
c. the 25th December

15. Who is the next heir to the throne?
a. Prince William, the son of Charles
b. The Duke of York, Andrew
c. Prince Charles

16. Who has been doing military service in Afganistan?
a. Prince William
b. Prince Harry
c. The Duke of York, Andrew

17.In which month did Diana die?
a. November
b. February
c. August

18.In which year did Kate Middleton and William get married?
a. 2009
b. 2010
c. 2011

19.The Queen has
a. 6 or 7 dogs
b. 8 or 9 dogs
c. 7 or 8 dogs

20.On which day of the week does the Queen always meet the
Prime Minister?
a. Friday
b. Tuesday
c. Wednesday

2.Decide if the sentences are TRUE or FALSE:
a) When the Queen gets up in the morning 7 people look
after her.
b) The Queen has coffee from Harrods.
c) Every Friday morning a piper plays Scottish music
outside the Queen’s bedroom for half an hour.
d) Every morning four people bring the Queen breakfast.
e) There are 600 rooms in Buckingham Palace.
f) The Queen employs 200 people in the Palace.
g) When the Queen invites many people for dinner it
takes a week to prepare the table and a week to do
the washing up.
h) The Queen doesn’t live in Buckingham Palace. However,
it’s the place where she invites politicians,
presidents and kings.
i) Buckingham Palace is like a small town, with a police
station, two post offices, a hospital, a bar, two
sports clubs, a disco, a cinema and a swimming pool.
j) The Queen has coffee and bacon and eggs for
breakfast.

THANK YOU

KLUCZ

1.test wyboru

1.B
2.A
3.C
4.A
5.B
6.A
7.B
8.A
9.B
10.C
11.C
12.A
13.C
14.B
15.C
16.B
17.C
18.C
19.B
20.B

2. true/false

a)T
b)T
c).F (every day for 15 minutes)
d) F (2 people)
e) T
f) F (700 people)
g) F ( it takes 3 days)
h) F (the Queen also lives there)
i) T
j) F (she has coffee, toasts and eggs)

O nas | Reklama | Kontakt
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji, ogłoszeń oraz reklam.
Copyright © 2002-2019 Edux.pl
| Polityka prywatności | Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawa autorskie do publikacji posiadają autorzy tekstów.