X Używamy plików cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, więcej informacji i instrukcje znajdziesz » tutaj «.

Numer publikacji: 33858

Mali wizjonerzy z Fatimy - quiz

1.” Mali wizjonerzy” z Fatimy to:
a) Piotr, Łucja, Hiacynta
b) Łucja, Franciszek, Hiacynta
c) Hiacynta, Faustyna, Franciszek

2. Kto objawił się trójce dzieciom w Fatimie
a) Matka Boża
b) Pan Jezus
c) Św. Faustyna

3. Kiedy Matka Boża objawiła się w Fatimie?
a) w 1915 roku
b) w 1916 roku
c) w 1917 roku

4. Łucja urodziła się
a) 22 marca 1907r
b) 22 marca 1908 r.
c) 22 marca 1909 r.

5. Łucja nazywała się
a) dos Santor
b) dos Santos
c) dos Mortos

6.Ile Łucja miała sióstr ?
a) 4
b) 5
c) 6

7.Ile Łucja miała braci ?
a) 4
b) 2
c) 1

8.Łucja dla Hiacynty i Franciszka była
a) kuzynk?

b) siostr?

c) cioci?

9.Które z dzieci było najstarsze?
a) Łucja
b) Hiacynta
c) Franciszek

10. Które z dzieci było najmłodsze?
a) Franciszek
b) Łucja
c) Hiacynta

11. Ile lat podczas objawienia Matki Bożej miała Łucja?
a) 9
b)10
c) 11

12. Ile lat podczas objawienia Matki Bożej miała Hiacynta ?
a) 10
b) 7
c) 5

13. Ile lat podczas objawienia Matki Bożej miał Franciszek?
a) 9
b) 11
c) 13

14. Kto podczas objawień rozmawiał z Matką Bożą?
a) Franciszek
b) Hiacynta
c) Łucja

15 .Franciszek Marto urodził się
a) 11 czerwca 1909 roku
b) 11 czerwca 1908 roku
c) 11 czerwca 1010 roku

16.Hiacynta urodziła się
a) 11 marca 1910 roku
b) 11 marca 1911 roku
c) 11 marca 1912 roku

POPRAWNE ODPOWIEDZI.

1. b
2. a
3. c
4. a
5. b
6. b
7. c
8. a
9. a
10. c
11. b
12. b
13. a
14. c
15. b
16. a

O nas | Reklama | Kontakt
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji, ogłoszeń oraz reklam.
Copyright © 2002-2019 Edux.pl
| Polityka prywatności | Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawa autorskie do publikacji posiadają autorzy tekstów.