X Używamy plików cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, więcej informacji i instrukcje znajdziesz » tutaj «.

Numer: 17050
Przesłano:
Dział: Języki obce

Konkurs języka angielskiego cz. 1

KONKURS PRZEDMIOTOWY JĘZYKA ANGIELSKIEGO
DLA UCZNIÓW GIMNAZJUM

ETAP SZKOLNY

Z podanych odpowiedzi wybierz właściwą, zakreślając literę a, b, c lub d. Za każdą poprawną odpowiedź otrzymasz 1 punkt.

Zadanie 1

1. NHS stands for ..................
a) National Health Service b) National Home Service c) Nations Health Service
d) Native Home Service

2. The Romans invaded Britain in................ .
a) 430AD b) 43BC c)143AD d) 43AD

3. A famous Scottish dish made from a sheep’s heart, lungs and liver and boiled in a bag is called .................
a) shepherd’s pie b) black pudding c) haggis d) mince pie

4. What language do people in Wales speak?
a) Welsh b) English c) both Welsh and English d) both Welsh and Irish

5. Where was William Shakespeare born?
a) Stanford-upon-Avon b) London c) Stratford- upon-Avon d) Oxford

6. Burn’s Supper is an important ................... festival.
a) Scottish b) English c) Irish d) Welsh

7.At what age do children start school in England?
a) 3 b) 5 c) 6 d) 7

8. The largest state of the US is .......................
a) Texas b) California c) New Mexico d) Alaska

9 ...................... is America’s national sport.
a) basketball b) hockey c) baseball d) soccer

10. Which American president was an actor before he became governor of California?
a) Bill Clinton b) Jimmy Carter c) Ronald Reagan d) John F Kennedy

......p / 10p

Zadanie 2

1.This document can’t be sent without manager’s ................... .
a) signing b) signature c) sighing d) signatory

2. Weather is quite ............... here. It can change very often.
a) predictable b) changeable c) unpredictable d) unpleasant

3. My godmother is very ................... . She always gives me a present.
a) mean b) considerate c) generous d) unkind

4. Judging people by .............................. doesn’t make sense.
a) appearing b) appearance c) acquaintance d) account

5. A gang of criminals .............. a bank and took 1 million pounds.
a) stole b) robbed c) burgled d) mugged

6, The president was accused ................. treason.
a)for b) to c) off d)of

7. When a ......... snake bites, its teeth inject poison into its victim.
a) venomous b) revolting c) rare d) venison

8. Many things people ........... contain dangerous chemicals.
a) take away b) take off c) throw off d) throw away

9. Solar power can help to solve the problem of ........... warming.
a) general b) global c) globule d) glob

10. He is a well known celebrity but only his close friends know that he ......... out
of school when he was 15.
a) left b) came c) dropped d) stayed

11. I couldn’t stand visiting that doctor. She was so ..................
a) sensible b) caring c) sympathetic d) abrupt

12. Go to Wales. You’ll enjoy the amazing countryside and the ................. pleasure of horse riding.
a) clean b) fresh c) healthy d) pure

13. This enormous factory has 5 thousand .................. .
a) employees b) employers c) employment d) unemployed

14. Soldiers are expected to be ............... .
a) considerate b) obedient c) obliged d) inconsiderate

15. Why don’t you ............. to my house at the weekend?
a) get round b) get off c) come out d) come round

...p / 15p
KLUCZ

ZAD. 1.
1. A
2. D
3. C
4. C
5. C
6. A
7. B
8. D
9. C
10. C


ZAD. 2.
1. B
2. C
3. C
4. B
5. B
6. D
7. A
8. D
9. B
10. C
11. D
12. D
13. A
14. B
15. D

O nas | Reklama | Kontakt
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji, ogłoszeń oraz reklam.
Copyright © 2002-2019 Edux.pl
| Polityka prywatności | Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawa autorskie do publikacji posiadają autorzy tekstów.