X Używamy plików cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, więcej informacji i instrukcje znajdziesz » tutaj «.

Numer: 15084
Przesłano:
Dział: Języki obce

Konkurs wiedzy o Irlandii

IRELAND QUIZ

1. The Population of the Republic of Ireland is about:
a) 3 million
b) 2 million
c) 4,6 million

2. Ireland is often called:
a) The Island of Beauty
b) The Emerald Island
c) The Island of Giants

3. What is the most popular beer in Ireland?
a) Guinness
b) Fuller’s
c) Bass

4. The national emblem of Ireland is:
a) an eagle
b) a harp
c) a lion

5.The Republic of Ireland is also known as:
a) Ulster
b) Derry
c) Eire

6. Northern Ireland is part of:
a) The United Kingdom
b) The USA
c) France

7. St. Patrick was born around:
a) 590 AD
b) 390 AD
c) 690 AD

8.When do we celebrate St. Patrick’s Day?
a) 17th April
b) 17th March
c) 26th July

9. What is the name of Celtic priests from ancient Ireland?
a) Druids
b) Leprechuns
c) Claddaghs

10. In 1800s Ireland suffered a huge famine of:
a) tomato
b) rice
c) potato

11. A War of Independence was from:
a) 1919 to 1920
b) 1919 to 1921
c) 1919 to 1923

12. Hurling is:
a) a sport
b) an instrument
c) a dance

13. One of the most popular Irish bands is:
a) U2
b) the Beatles
c) The Rolling Stones

14. University of Dublin is also known as:
a) St. Patrick’s College
b)Trinity College
c) King’s College

15. Who wrote “The picture of Dorian Gray”
a) Oscar Wilde
b) Samuel Beckett
c) Jonathan Swift

16. What is the capital city of the Republic of Ireland?
a) Dublin
b) Belfast
c) Edinburgh

17. What is the symbol of Ireland?
a) the dragon
b) the shamrock
c) the leek

18. What are the colours of the Republic of Ireland’s flag?
a) blue, red and white
b) white, green and yellow
c) orange, white and green

19. What is Trinity College?
a) a university
b) a cathedral
c) a religious monument

20. Which river flows through Dublin?
a) the River Shannon
b) the River Liffey
c) the River Blackwater


Answer key:
1. c
2. b
3. a
4. b
5. c
6. a
7. b
8. b
9. a
10. c
11. b
12. a
13. a
14. b
15. a
16. a
17. b
18. c
19. a
20. b

O nas | Reklama | Kontakt
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji, ogłoszeń oraz reklam.
Copyright © 2002-2019 Edux.pl
| Polityka prywatności | Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawa autorskie do publikacji posiadają autorzy tekstów.