X Używamy plików cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, więcej informacji i instrukcje znajdziesz » tutaj «.

Numer: 10716
Przesłano:
Dział: Języki obce

Gminna Olimpiada Językowa dla uczniów szkoły podstawowej

Gminna Olimpiada Językowa
_____________________________________________
Drogi uczestniku!
Przewidziany czas na olimpiadę z języka angielskiego to 60 minut.

Życzymy powodzenia.
________________________________________________________

I. Grammar

1. Tom ...................... happy.
a) are b) am c) is

2. Simon and Jenny ........... English.
a) isn’t b) aren’t c) am not

3. ...............you at school now?
a) Are b) Is c) Am

4. There are 25 ................. in the classroom.
a) child b) children c) childs

5. Four ......................, please.
a) tomato b) tomatos c) tomatoes

6. These ......................are very small.
a) countries b) countrys c) country

7. A telephone is ................ the table.
a) on b) at c) in

8) The park is .............. to the church.
a) behind b) next c) opposite

9) ............ you ride a bike?
a) When b) Have c) Can

10) She ............... go to school every day.
a) mustn’t b) is c) must

11) We ............. drink alcohol.
a) can b) mustn’t c) are

12) There ............ ten birds in the cage.
a) is b) are c) has

13) There ......... any egg in the fridge.
a) aren’t b) be c) isn’t

14) My brother speaks English ............ I speak French.
a) and b) but c) because

15) Have you got .......... bananas?
a) some b) any c) much

16) This is my sister. ...............name is Linda.
a) This b) His c) Her

17) My ................ house is very big.
a) the uncle b) uncle’s c) uncles

18) Twenty five – nineteen = ...............
a) twelve b) sixty c) six

19) My friend ...............a lot of books at home.
a) have got b) got c) has got

20) It’s my birthday ..............Tuesday.
a) to b) on c) at

21) I usually get up ......... six o’clock.
a) next b) in c) at

22) ........... your books, please!
a) Opens b) Open c) Opening

23) His brother is .............. than me.
a) tall b) talled c) taller

24) You are .............. student of the class.
a) goodest b) the best c) more good

25) Mr Johnson ...............in a Post Office.
a) work b) live c) works

26) ........... Ann often watch TV?
a) Did b) Do c) Does

27) I ........... like spiders. They are awful!
a) don’t b) am not c) have

28) Go to the shop and buy .......... umbrella.
a) a b) an c) 10

29) The boys .................... football at the moment.
a) is playing b) play c) are playing

30) Whose pen is it? It is .............
a) my b) that c) mine

31) your brother/ old / how / is / ?
a) Old is how your brother? b) How old is your brother? c) Is your brother old how?


II. Vocabulary.

32) My uncle’s daughter is a ............. for me.
a) mum b) aunt c) cousin

33) I have got ................ hair and ............ eyes.
a) tall/blue b) long/red c) short/brown

34) I like him very much because he is .....................person.
a) hungry and bad b) nice and good c) stupid

35) Complete the “family” of words: kitchen, bathroom, garage and ......
a) bed b) living room c) mirror

36) There is ......................... in the kitchen.
a) a mirror and a towel b) a computer c) a fridge and a table

37) My dad usually ........... at 5 o’clock in the morning.
a) reads a books b) gets up c) go to bed

38) I often have .................... for dinner.
a) banana b) milk c) chicken and potatoes

39) Complete the “family” of words: tomato, carrot, peas and .............
a) potato b) fish c) cheese

40) At our school we have dinner in the school ..............
a) computer room b) library c) canteen

41) My favourite school subject is .............
a) Pen b) History c) Musician

42) Monday, Tuesday.....
a) Friday b) July c) Wednesday

43) Spring, summer, .............and winter.
a) March b) autumn c) Saturday

44) My favourite colour is ................
a) oranges b) apple c) blue

45) Clap your ...........
a) tooth b) hands c) chest

46) Michelle is wearing .....................today
a) a short and a T-blouse b) juice c) a dress and a jacket

47) A person who drives a car is a .............................
a) rider b) farmer c) driver

48) The girls often ........................in the swimming pool.
a) play tennis b) swim c) dance

49) I usually .................... in my free time.
a) learn b) watched TV c) meet friends

50) Which word is wrong: a snake, an elephant, a rabbit, a lion and a penguin?
a) a rabbit b) a lion c) a penguin

51) What is the weather like today? It is ....................
a) cloud b) sunny and hot c) angry

52) Andrew is from Spain. He is ............
a) Brazilian b) Polish c) Spanish

53) I always go to school ...............
a) by bus b) on food c) at car

54) You buy a card and a stamp in a ........
a) bank b) church c) post office


III. Communication.

55. Hello!
a) Hi! b) Bye! c) No!

56. What’s your name?
a) Hello, Tim. b) I’m Matt c) Who’s Toby?

57. How old are you?
a) Thank you! b) She’s old c) I’m ten years old.

58) How are you?
a) I’m Iza b) I’m ten. And you? c) I’m fine, thanks.

59) This is my best friend.
a) What’s this? b) Nice to meet you. c) Oh!

60) Can I have an ice-cream?
a) No, I don’t b) Yes, you are c) Yes. Here you are.

61) Where are you from?
a) I’m Polish b) I’m a girl c) I am from Poland

62) What do you think about this picture?
a) I’m hungry b) It’s happy c) In my opinion it is great!

63) The present is for you.
a) Sorry! b) It’s awful c) Thank you!

64) Sorry, I don’t understand.
a) Your problem. b) Could you repeat, please? c) Listen to me

65) It is so hot in here.
a) I’m cold b) You’re funny c) Open the window, please.


IV. Culture and traditions of Great Britain.

66) ............... is the Queen of England.
a) Princess Diana b) Prince Philip c) Elizabeth II

67) English typical food is..............
a) tomatoes b) fish and chips c) bread with butter

68) The national flag of Great Britain is called .............
a) “Union Jack” b) “Crazy English” c) “Union”

69) The capital of England is .............
a) Paris b) London c) Edinburgh

70) There are .........countries in Great Britain.
a) ten b) five c) three

71) It is a famous stadium in London.
a) Wembley b) Manchester c) Liverpool

72) It is celebrated on 31st of October.
a) Christmas b) Halloween c) Mother’s Day

73) English people often eat ............... at Christmas.
a) carols b) presents c) turkey

74) A famous clock in London.
a) Big Ben b) Westminster c) Tower Bridge

75) English money is .......
a) euro b) zloty c) pound


Klucz z odpowiedziami


1C
2B
3A
4B
5C
6A
7A
8B
9C
10C
11C
12B
13C
14B
15B
16C
17B
18C
19C
20B

21C
22B
23C
24B
25C
26C
27C
28B
29C
30C
31B
32C
33C
34B
35C
36C
37B
38C
39A
40C

41B
42C
43B
44C
45B
46C
47C
48B
49C
50A
51B
52C
53A
54C
55A
56B
57C
58C
59B
60C

61C
62C
63C
64B
65C
66C
67B
68A
69B
70C
71A
72B
73C
74A
75C

O nas | Reklama | Kontakt
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji, ogłoszeń oraz reklam.
Copyright © 2002-2019 Edux.pl
| Polityka prywatności | Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawa autorskie do publikacji posiadają autorzy tekstów.