X Używamy plików cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, więcej informacji i instrukcje znajdziesz » tutaj «.

»» ZDALNE NAUCZANIE. U nas znajdziesz i opublikujesz scenariusze ««
Numer: 48276
Przesłano:
Dział: Języki obce

English speaking countries quiz, answer key included

The quiz was conducted after a series of students' presentations concerning selected English speaking countries. It can be also done as online research in groups or adapted to cater for individual needs.

ENGLISH SPEAKING COUNTRIES QUIZ Total: _______/50

I. Complete the gaps with the right words. (_______/20)

Great Britain comprises England, (1).................... and (2)..................... The full, official name of the country is the United Kingdom of Great Britain and (3).................... Ireland. The national flag of the UK is called the (4)................... .......... The capital of the UK, (5) .............., lies on the river (6)................. . The highest mountain in the UK is (7)............ ............. in the Highlands of Scotland, at 1,343 m. The population of England is about (8)................ million. (9) ......................Palace is the official residence of the Queen.
The capital of Scotland is (10).................... The typical Scottish outfit is a (11) ................The capital of Wales is (12).............. and its patron saint is (13) ...................The capital of Northern Ireland is (14) ............................ The symbol of Ireland is a green plant called the (15) .......................... . St Patrick’s day is celebrated on (16)........................... . At present the British (17) ................ is one of the strongest world currencies. (18) ....................... pudding is a typical English dish. The most famous universities in Britain are (19) ...................... and (20) ....................

II. Choose one answer.(_______/10)

1. The patron saint of England is
a. St Patrick. b. St David. c. St George. d. St Andrew

2.What was the most famous use of the Tower of London?
a. a Court of Law b. a Town Hall
c. a prison d. a cemetery

3. The queen who reigned Britain for most of the 19th century was
a. Queen Boadicea b. Queen Victoria
c. Queen Elisabeth I d. Queen Elisabeth II

4. Glasgow is a city in
a. North Ireland b. South Ireland
c. Wales d. Scotland

5. Dublin is the capital of
a. Scotland b. Wales c. the Republic of Ireland d. Northern Ireland

6. The famous prehistoric English stone circle is called
a. Salisbury b. Stonehenge
c. Sheffield d. Somerset

7. The USA comprise of ... states.
a. 40 b. 49 c. 50 d. 55

8. Columbus reached the shores of San Salvador in
a. 1170 b. 1492 c. 1565 d. 1607

9. The date: July 4th 1776 was the day when
a. The first American President was elected
b. The Constitution of the USA was passed
c. The Declaration of Independence was signed
d. The Bill of Rights was signed

10. The Golden Gate Bridge is located in
a. San Diego b. New York
c. Los Angeles d. San Francisco

III. Answer the questions. (______/20)

1. Where did the idea of bungee jumping originate?
2. What’s the capital of Canada?
3. Where is The Giant’s Causeway?
4. In which country did women first receive the right to vote?
5. Name five of London’s landmarks.
6. List three most popular sports in England.
7. What are the symbols of Wales?
8. How do we call the flag of the USA?
9. How do we call the native people of Australia?
10. List two names for Australia.
11. What’s the capital of New Zealand?
12. What’s the population of New Zealand?
13. Where is Yellowstone Park?
14. When is Australia Day?
15. What is the third biggest country in the world by population?
16. What’s the name of the lake in which supposedly lives the monster?
17. What’s the New Year’s Eve festival in Scotland called?
18. Where are the cities like Montreal or Toronto?
19. What’s the name of the most famous wall in the UK?
20. What is the national dish of Scotland called?

ANSWER KEY:
I.
1.Scotland, 2. Wales, 3. Northern, 4. Union Jack, 5. London, 6. Thames, 7. Ben Nevis, 8. 55 mln, 9. Buckingham, 10. Edinburgh, 11. kilt, 12. Cardiff, 13. St. David, 14. Belfast, 15. shamrock, 16. 17th March, 17. pound, 18. Yorkshire, 19. Oxford, 20. Cambridge

II.

1.C, 2. C, 3 B, 4. D, 5. C, 6. B, 7. C, 8. B, 9. C, 10. D

III.

1.New Zealand,
2. Ottawa,
3. Northern Ireland,
4. New Zealand,
5. Big Ben, Buckingham Palace, St. Paul’s Cathedral, Tower of London, the British Museum ...
6. football, rugby, cricket
7. daffodil, leek, red dragon
8. the Stars and Stripes / the Star-Spangled Banner /Old Glory
9. Aborigines / Aboriginal Australians
10. Oz, Down Under
11. Wellington
12. approx. 5 mln
13. the USA
14. 26th January
15. the USA
16. Loch Ness
17. Hogmanay
18. Canada
19. Hadrian’s Wall
20. haggis

O nas | Reklama | Kontakt
Redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji, ogłoszeń oraz reklam.
Copyright © 2002-2022 Edux.pl
| Polityka prywatności | Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawa autorskie do publikacji posiadają autorzy tekstów.